Åklagaren yrkar på livstids fängelse för mordet på Liselotte

Åklagaren yrkar på livstids fängelse för mordet på Liselotte

2023-04-14

Rättegången avslutas med yrkande på livstidsfängelse för mordet på 25-årige Liselotte i Timrå.

 

Rättegången mot en 46-årig man som står åtalad för att ha mördat Liselotte, en 25-årig kvinna från Timrå, har avslutats. Åklagaren yrkar på livstids fängelse för den åtalade, som tidigare har erkänt gravfridsbrott av normalgraden. Försvaret har yrkat på tidsbestämt straff om han döms även för de övriga brotten. Den rättskemiska undersökningen visade att Liselotte hade en nedbrytningsprodukt av Flunitrazepam i blodet, ett ångestdämpande läkemedel allmänt känt som Rohypnol. Hennes familjs advokat anser att den åtalade drogat Liselotte med bensodiazepiner, som ibland kallas för våldtäktsdroger, av sexuella motiv.

Narkotikaklassade preparat

Liselottes anhöriga har aldrig hört talas om att hon använder narkotika klassade som narkotika. En vecka före sin död skrev hon till sin kontaktperson att den åtalade erbjudit henne en muskelavslappnande tablett vid ett tillfälle. Polisens förundersökning visade att tabletten var en blå tablett. Under rättegången frågade familjens företrädare rättsläkaren om tidsramen när tabletten togs i samband med hennes död. Rättsläkaren kunde inte ange någon tid, men han berättade att det kunde ha varit två timmar innan mordet.

Slutpläderingen

Rättegången mot den 46-åring som åtalats för mordet på Liselotte har avslutats. Åklagaren har yrkat på livstidsstraff medan försvaret har yrkat på tidsbestämt straff om han döms även för de övriga brotten. Dom meddelas om 3 veckor. 
 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg