Adaam döms för narkotikabrott under Lollapalooza festivalen

Adaam döms för narkotikabrott under Lollapalooza festivalen

2023-07-04

Rapparen Adaam döms för narkotikabrott och våldsamt motstånd i Lollapalooza
Rapparen Adaam, som egentligen heter Adam Jakobsson, har dömts till ett straff för ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd som inträffade under festivalen Lollapalooza. Bevisen mot honom inkluderade en Instagram-video som presenterades under huvudförhandlingen.

Incidenterna vid Lollapalooza


Festivalen ägde rum i Stockholm 2022, där Adaam var planerad att uppträda på ett av evenemangen kopplade till en sponsor. Hans medverkan avbröts dock abrupt när han greps av polisen misstänkt för narkotikabrott. 
Trots anklagelserna nekar Adaam bestämt till brott. Enligt honom berodde det positiva drogtestresultatet på hans tidigare konsumtion av cannabis under en utlandsresa nyligen. Åklagaren Karl Grange avfärdar dock denna förklaring och menar att den strider mot analysrapporten i målet.


Bild: Rappare Adaam motsätter sig vid polisingripandet 

Videobevis och våldsamt motstånd


Förutom narkotikabrotten döms Adaam även för våldsamt motstånd under polisingripandet. En video som fångade ögonblicket spreds snabbt på sociala medier och användes som bevis för att stödja påståendet om motstånd.

Staftig bötesbelopp 


Till följd av rättegången har Adaam ålagts att betala sammanlagt 10 400 kronor i böter. Trots domen vidhåller han sin oskuld och insisterar på att han inte gjorde motstånd mot gripandet. Adaam hävdar vidare att han och hans medarbetare pekats ut av polisen på grund av etnisk profilering i festivalens backstage-område.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här


Foto: Polisen

 

Varukorg