8-åriga jakten slutar - Dom i Malmö svartklubb mord

8-åriga jakten slutar - Dom i Malmö svartklubb mord

2023-06-12

Mord på svartklubb: Man dömd efter 8 år på flykt

En chockerande händelse utspelade sig på julafton 2014 när en oidentifierad gärningsman, iklädd mask, brast in på en svart klubb i Malmö. Gärningsmannen sköt en man skoningslöst, en 26-årig man som satt och spelade ett dominospel. Gärningsmannen flydde omedelbart från platsen och lyckades undkomma tillfångatagandet i åtta långa år innan han så småningom överlämnade sig till polisen i höstas.

I en ny utveckling har den nu 30-årige gärningsmannen dömts till 16 års fängelse för mordet, enligt Sydsvenskan. Till en början, under utredningens gång, erkände gärningsmannen brottet. Men strax före rättegången återkallade han sitt uttalande och påstod att han hade erbjudits en summa pengar för att ta på sig skulden för mordet. Det var dock inget som tingsrätten köpte. 
För att styrka åklagarens talan presenterades totalt 13 timmars inspelade polisförhör med 30-åringen som bevis. I dessa intervjuer ska han ha lämnat intrikata detaljer om hur mordet utvecklades.

Malmö tingsrätt fann polisförhöret som ett trovärdigt underlag för domen med tanke på att den åtalade hade ett juridiskt ombud och en tolk närvarande under hela förhöret. Påståendet om att ha erbjudits pengar för att ta på sig skulden för mordet avfärdades som en efterhandskonstruktion, enligt Sydsvenskans rapport.

Efter avtjäntat fängelse kommer den 30-årige dömde att utvisas. 

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

Foto: Polisen

Varukorg