5 personer åtalas för mordförsök - Borås

5 personer åtalas för mordförsök - Borås

2023-06-13

Mordförsök i Borås: 

Borås, Sverige - Det var i mitten av Januari när polis larmades till Norrby i Borås efter ett samtal som en man som hade blivit knivhuggen. 
Två polispatruller anlände och påträffade en svårskadad man i sin lägenhet. När de tog sig igenom trapphuset markerade blodfläckar vägen som ledde till en lägenhet, där offret, en 26 årig man påträffades.

Målsäganden upptäcktes liggande på golvet, precis innanför entrén till sin lägenhet, synligt lidande av allvarliga blödningar antingen från buken och låret. Snabba åtgärder vidtogs när en ambulans anlände snabbt för att ge omedelbar medicinsk hjälp till det skadade offret. Offret transporterades snabbt till Borås akutmottagning för vidare behandling. 

5 unga män åtalas 

Misstankarna riktades snabbt mot ett par individer som har tidigare haft en konflikt med målsäganden. 5 personer anhölls redan samma kväll och en sjätte person anhölls i sin frånvaro. Nu åtalas 5 personer för försök till mord. Samtliga åtalade ingår i den såkallade "Hässle nätverket" i Borås. Nätverket har länge varit i konflikt med rivaliserad gäng där utgången har varit Mord, mordförsök, och skottlossningar – mitt bland oskyldiga människor och på allmänna platser i Borås. 

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg