42-åring man döms för mord vid lastbilscentral

42-åring man döms för mord vid lastbilscentral

2024-03-31

42-årig man döms för mord och mordförsök efter bråk

En händelse vid en lastbilscentral i Asarum, Karlshamn, resulterade i att en 42-årig man nu döms till 18 års fängelse. Mannen fälldes för mord, mordförsök, misshandel, och grovt olaga hot efter ett mord och mordförsök som involverade en knivattack mot två arbetskamrater.

Händelseförloppet vid lastbilscentralen

Under en kväll i maj förra året samlades en grupp lastbilschaufförer för att tillbringa sin lediga tid tillsammans. Kvällen utvecklade sig till ett våldsamt uppträde som började med ett bråk i ett pingisrum och eskalerade till en dödlig konfrontation. Båda de inblandade männen, inklusive den dömda, var berusade vid tidpunkten för händelsen. Övervakningskameror vid platsen spelade en avgörande roll i att klargöra händelseförloppet. Ett bråk utbröt i huvudbyggnadens pingisrum, och 42-åringen hamnade senare i en konfrontation utanför sin dragbil, där den knivhuggningen ägde rum. Två män skadades, och en av de dog senare på sjukhuset. 

Tingsrättens bedömning

Trots 42-åringens försvar om nödvärn och nödvärnsexcess fann tingsrätten att mannen hade andra alternativ än att utöva våld. Mannens agerande beskrevs som målmedvetet, och han dömdes för att ha initierat konflikten som ledde till attacken.

Påföljder och utvisning

Förutom fängelsestraffet beslutade tingsrätten att utvisa 42-åringen till Georgien, där han har sin familj och ingen tidigare anknytning till Sverige. Utvisningen är på livstid, med bakgrund i de allvarliga brotten mannen dömts för.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet


Foto: Polisen

Varukorg