33-åring åtalad för mord i Hagfors: Två skyddade brottslingen

33-åring åtalad för mord i Hagfors: Två skyddade brottslingen

2023-10-15

33-årig man åtalas för mord i Hagfors – Två andra personer anklagas för att ha skyddat brottslingen

I Hagfors har en man i 30-årsåldern åtalats för ett brutalt mord i Geijersholm, medan två andra individer står anklagade för grovt skyddande av brottsling. Den händelse som ledde till åtalet inträffade tidigare i år då en man i 50-årsåldern hittades död utomhus.

Den huvudmisstänkta 33-åringen ska enligt åklagare Per Svensson ha orsakat allvarliga skador på offrets huvud, vilka ledde till dennes död. Exakt vilket föremål som användes i attacken har ännu inte bekräftats, men det misstänks vara ett eggvasst föremål som möjligtvis en kniv.

Ytterligare två personer, en man och en kvinna i 50-årsåldern, har åtalats för att ha försökt undanröja bevis och därmed skydda den misstänkta 33-åringen. Bland annat ska de ha tvättat bort blod och flyttat kroppen för att försvåra brottets upptäckt.

Bevis i utredningen inkluderar bland annat bilder från 33-åringens mobiltelefon, som visar offret blodigt och orörligt, samt meddelanden där 33-åringen påstår att han har begått mordet. Trots detta förnekar alla tre åtalade brott.

Bakgrunden till varför detta mord i Hagfors inträffade har inte kunnat fastställas än, men utredningen pågår fortfarande.

Med hänvisning till den omfattande bevisningen och det faktum att de tre åtalade individerna alla varit goda vänner med offret, förblir omständigheterna kring detta mordfall i Hagfors förbryllande och ännu olösta.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om mordet i Hagfors här

 

Foto: Polisen

Varukorg