24 kilo amfetamin hos pensionär – nu döms hon

24 kilo amfetamin hos pensionär – nu döms hon

2024-03-11

En 76-årig kvinna har dömts till två års fängelse för grovt narkotikabrott efter att polisen funnit 24 kilo amfetamin i hennes bostad. Kvinnan som har varit hyresgäst i ett kommunalt bostadsbolag sedan mitten av 1990-talet, riskerar också att bli uppsagd från sin lägenhetskontrakt. 

Amfetamin upptäckt i hemmet

I kvinnans lägenhet fann polisen amfetamin gömt bland djupfrysta matvaror och i garderoben, vilket sammanlagt uppgick till 24 kilo. Beslaget, som har ett gatuvärde på cirka fem miljoner kronor, ledde till att kvinnan, tidigare ostraffad, dömdes för inblandning i narkotikahandel. Vid tillslaget fann polisen även en pistol gömd i bostaden.

Uppsägning och lagförslag

Som en följd av domen sade bostadsbolaget upp hyresavtalet med den dömda pensionären, med hänvisning till förvaringen av narkotika och vapen i lägenheten. Detta fall belyser den pågående diskussionen om skärpta lagar mot hyresgäster som begår brott. Regeringen arbetar för närvarande med lagförslag som bland annat syftar till att förstärka värdars möjligheter att avsluta hyresavtal vid brottslig verksamhet, inklusive ett utökat ansvar för föräldrar till barn som begår brott.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg