24-årig kvinna åtalas för kokainleverans till Gotland

24-årig kvinna åtalas för kokainleverans till Gotland

2024-03-10

Nyligen har en 24-årig kvinna åtalats för att ha planerat leveransen av ett betydande mängd kokain till Gotland. Denna utveckling följer efter att två unga män, 18 och 19 år gamla, från Helsingborg dömts för grovt narkotikabrott. Deras gripande på Gotland avslöjade deras direkta inblandning i att transportera narkotikan.

Brottets genomförande

Händelsekedjan tog sin början då de två männen, med ett kilo kokain, anlände till Gotland från Oskarshamn. De hade tagit sig till ön med färja och bodde kortvarigt på ett hotell i Visby innan de avsåg att återvända till fastlandet. Polisens ingripande, baserat på spaning, ledde till att de två greps strax före deras planerade avfärd.

Åtal mot kvinnan

Den 24-åriga kvinnan, som nu står åtalad, pekas ut som en central figur i förberedelserna av detta brott. Hon misstänks ha spelat en avgörande roll genom att bland annat hantera logistiken bakom narkotikans transport. Det innefattar hyra av bilen som användes för transporten, bokning och betalning av färjebiljetter samt hotellvistelse för transportörerna. Vidare antas hon ha haft omfattande kommunikation med transportörerna och andra inblandade.

Efter att ha blivit efterlyst lyckades kvinnan först undvika gripande genom att lämna landet men greps slutligen i Sverige i början av året. Trots att hon nekar till brott, står det klart att åklagare ser hennes roll som central i narkotikabrottets utförande. Rättegången kommer att äga rum under april månad, kvinnan nekar till brott. 

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg