22-åring åtalas för mordet på Joullnar, 43

22-åring åtalas för mordet på Joullnar, 43

2024-01-13

Joullnar, en 43-årig kvinna, hittades nedgrävd i skogen, och en 20-årig man står nu åtalad för hennes mord. Joullnar, vars kropp upptäcktes i ett skogsområde i Taberg, söder om Jönköping, misstänks ha mött sin mördare av en tillfällighet ungefär en månad innan hon blev mördad.

Enligt åtalet, kvävdes Joullnar till döds innan hon begravdes. Åklagare Pernilla Törsleff förklarar att Joullnar först misshandlades och bundits vid händer och fötter. Joullnar försvann från sitt hem i Göteborg den 24 februari 2023, dagen före hon skulle fira sin födelsedag tillsammans med sina barn.

Träffade på tågstation
Hennes kropp upptäcktes den 20 mars av en privatperson, och dagen efter greps en ung man misstänkt för mordet. Han åtalades i Jönköpings tingsrätt för mord och brott mot griftefriden, efter att ha suttit häktad sedan slutet av mars. Mordet tros ha skett i en bostad mellan den 24 och 25 februari. Åklagaren påpekar att den misstänkte flyttade Joullnars kropp till skogen nära bostaden efter mordet. Joullnar och den misstänkte träffades av en slump på en tågstation ungefär en månad före händelsen, och hade enligt utredningen träffats några gånger och haft kontakt via meddelanden och telefonsamtal.

Bevisningen
Ett led i bevisningen är Swish-överföringar från Joullnar till individer som hon inte kände, men som den åtalade kände. Dessa pengar hämtades sedan av den åtalade, vilket kan tyda på ett möjligt motiv för brottet. Mannen har medgett att de träffades men nekar till anklagelserna om brott. Rättegången är planerad att starta nästa vecka. Joullnars dotter har uttryckt en stark önskan att närvara vid rättegången för att kunna sörja sin mor, en process hon ännu inte påbörjat.

Utöver mordanklagelserna står mannen även åtalad för hot mot tjänsteman efter att ha attackerat en kriminalvårdare i april 2023. Denna händelse inträffade på häktet där han skulle förflyttas från sin cell till ett spelrum.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om mordet på Joullnar här

 

Foto: Polisen / Privat / SVT

Varukorg