20-årig man döms till livstid för mord på balkong i Bromma

20-årig man döms till livstid för mord på balkong i Bromma

2023-12-21

I Bromma, Stockholm har Eh Taw Lu Htoo, 20 år, dömts till livstids fängelse för mord. Detta följer efter en händelse där han tillsammans med en 14-årig pojke tog sig in på en balkong och sköt ihjäl en 33-årig man.

Skottlossning på balkong
Eh Taw Lu Htoo och den 14-årige pojken använde en stege för att klättra upp på balkongen till en bostad i Bromma. De bröt sig in genom att slå sönder en ruta, vilket väckte familjen som sov inuti. När den 33-årige mannen gick mot balkongdörren, avlossades 14 skott in i lägenheten, varav tre träffade och dödade mannen.


Foto: Polisen

Oklar skytt
Tingsrätten har inte klarlagt vem av de två som avlossade skotten. Båda anses dock ha deltagit i gärningen. Den 14-årige pojken kan inte dömas för brottet på grund av sin ålder, men en särskild bevistalan har genomförts för att fastställa hans delaktighet.

Kopplingar till kriminella grupperingar
Den avlidne mannen hade enligt uppgifter kopplingar till Hells Angels och dess undergrupp Red and White. Han var också listad på en så kallad "fiendelista" relaterad till konflikter mellan kriminella grupper i Stockholmsområdet.

Ytterligare misstankar mot Eh Taw Lu Htoo
Utöver detta brott, är Eh Taw Lu Htoo även misstänkt för inblandning i ett mord i Örebro tidigare under året, där en man i 30-årsåldern sköts till döds. För detta är han häktad under misstanke för förberedelse till mord och grovt vapenbrott.

 

Läs: Förundersökningsprotokollet om balkongsmordet här

 

Foto: Polisen

Varukorg