18-åring dömd till fängelse för knivdåd på studentfest - Varberg

18-åring dömd till fängelse för knivdåd på studentfest - Varberg

2023-06-08

Kniv i magen på studentfest i Varberg – 18-åring dömd till fängelse

Den våldsamma sammandrabbningen på festen

Ett våldsamt bråk på en studentfest i Varberg tog en mörk vändning i somras och lämnade en person med livshotande skador. Varbergs tingsrätt har nyligen dömt en 18-årig man till sju års fängelse för försök till mord. Händelsen utspelade sig mitt i förnyade spänningar mellan den dömde gärningsmannen och offret, som tidigare hade kolliderat om en oenighet.

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

Brutalt knivskärning

Enligt vittnen bröt det hetsiga bråket ut ännu en gång under festen. I ett chockerande våldsdåd kvävde den nu dömde 18-åringen offrets hals och högg sedan offret i ryggen. Misshandeln eskalerade ytterligare när gärningsmannen upprepade gånger knivhögg offret i magen, vilket resulterade i livshotande skador. Offrets tarmar stick ut efter knivskärningen, vilket förvärrar attackens svårighetsgrad enligt tingsrätten som menar på att den misstänktes avsikt var att döda offret. 


Ingen avsikt att döda

I förhör hävdade den 18-årige gärningsmannen att hans avsikt inte var att döda offret. Men hans agerande lämnade inga tvivel om intensiteten i överfallet. Flera personer närvarande på platsen försökte ingripa, en av de som försökte ingripen blev själv skadade efter att ha fått en kniv igenom handflatan. 


Ytterligare fällande domar

Förutom de nämnda brotten fick den 18-årige gärningsmannen ytterligare rättsliga konsekvenser. Rätten fann honom också skyldig till grov misshandel i en separat händelse och dömde honom även för ringa narkotikabrott.

 

Läs förundersökningsprotokoll på nätet

Foto: Polisen 

 

Varukorg