18-åring dömd för mord i Göteborg - Kvinna frikänd

18-åring dömd för mord i Göteborg - Kvinna frikänd

2024-02-13

18-årig döms till långt fängelsestraff för mord i Göteborg, medan kvinna frikänns

I Göteborg har en dom fallit där en 18-årig man dömts till 18 års fängelse för mord. Mordet, som skedde i slutet av maj förra året, har väckt uppmärksamhet då offret, en man i 30-årsåldern, hittades död i närheten av Lillhagen på Hisingen. Offret var tidigare känd av polisen och hade band till ett kriminellt nätverk baserat i Malmö, även om detta mord inte bedöms vara gängrelaterat.

Åklagare Åsa Nilsson har belyst att mordet inte är kopplat till organiserad brottslighet, utan istället kan ha sina rötter i personliga relationer och eventuell svartsjuka. Den dömda mannen hade en relation med offret, liksom en kvinna som också stod åtalad i målet. Kvinnan har dock frikänts helt då bevisen inte ansågs tillräckliga för en fällande dom.

Fallet har komplicerade bakgrundsfaktorer, där bland annat svartsjuka nämns som en möjlig orsak till dådet. Åklagaren understryker att det finns en "cocktail av olika tänkbara anledningar" till mordet, vilket tyder på en komplex situation med flera inblandade och möjliga motiv.
– Mot bakgrund av en gedigen polisutredning som består av stora delar teknisk bevisning, bland annat ljudinspelningar, filmer och DNA samt en stor mängd vittnesförhör menar jag att det är kartlagt hur de båda misstänkta har agerat under den aktuella natten och att de har agerat tillsammans och i samförstånd, säger Åsa Nilsson, åklagare vid Göteborgs åklagarkammare i ett pressmeddelande. 

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om mordet här


Foto: Polisen

Varukorg