12 års fängelse för grov barnmisshandel i Mälardalen

12 års fängelse för grov barnmisshandel i Mälardalen

2023-12-24

I Västra Mälardalen har ett par i 25-årsåldern nyligen dömts till 12 års fängelse för synnerligen grov misshandel och andra allvarliga brott mot två små barn. Västmanlands tingsrätt fann paret skyldiga till en rad brott, inklusive människorov och olaga frihetsberövande.

Händelsen kom till ljust i början av maj 2023 när SOS alarm mottog ett samtal som ledde till avslöjandet av den brutala misshandeln. Enligt domstolen har våldet mot barnen varit av en särskilt allvarlig natur, med inslag av tortyr. Våldet inkluderade användning av tillhyggen samt mer psykologiskt präglade metoder som tvångsduschning, fastbindning och inspärrning i olika utrymmen.

Filmer och bilder som fungerade som bevis visade den grova misshandeln barnen utsatts för. Domen, som var enhällig, innefattar även att paret ska betala skadestånd till de drabbade barnen. Åklagare Anna Mascaro och chefsrådman Linn Pantzar har kommenterat fallet och den rättsliga processen.

Domslutet, som innebär 12 års fängelse för båda förövarna, belyser allvaret i brotten. Förutom de direkta brotten som misshandel och frihetsberövande, döms paret också för grova barnfridsbrott, vilket markerar ett starkt ställningstagande mot våld mot barn i svenska rättssystemet.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här

 

Foto: Polisen

Varukorg