Våldtog sin egna dotter - döms till sex års fängelse

Våldtog sin egna dotter - döms till sex års fängelse

2023-10-31

Pappa döms till sex års fängelse för våldtäkter på sin egna dotter


Flickan blev offer för flera våldtäkter av sin egen pappa. I en uppmärksammad rättegång har en man i 40-årsåldern nu dömts till sex års fängelse av Jönköpings tingsrätt för att ha begått upprepade våldtäkter mot sin dotter under flera år. Pappan döms mot sitt nekande.

Gjorde sin egen dotter gravid vid två tillfällen


Rättegången skildrar den verklighet som flickan tvingats leva i. En av våldtäkterna ägde rum när dottern var under 15 år gammal och klassificeras då som våldtäkt mot barn. De övriga gärningarna skedde efter dottern hade blivit myndig och har bedömts som flera fall av våldtäkt. Alla dessa fall involverade samlag och i två utav fallen resulterade det i att dottern blev gravid med sin pappa. Rätten fastställde att mannen utnyttjat dotterns beroendeställning, vilket gjorde att hennes samtycke inte var frivilligt.

Straff och utvisning


För dessa handlingar har mannen nu dömts till sex års fängelse. Efter avtjänat straff ska han utvisas från Sverige på obestämd tid. Dessutom har han ålagts att betala ett skadestånd på 570 000 kronor till sin dotter. Mannen förblir kvar i häktet.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Krimfup

Varukorg