Trio döms i Sundsvall för narkotikabrott och penningtvättsbrott

Trio döms i Sundsvall för narkotikabrott och penningtvättsbrott

2024-06-02

Tre personer har dömts i Sundsvalls tingsrätt för olika brott, inklusive narkotikabrott och penningtvätt. Domen innebär fängelsestraff för en av de dömda och villkorliga domar för de andra två.

Fängelsestraff för 25-åring

En 25-årig Sundsvallsbo har dömts till ett år och sju månaders fängelse för narkotikabrott, olovlig körning och grovt rattfylleri. Mannen greps efter en krasch med en crosscykel på Köpmangatan, vilket ledde till sjukhusvistelse. Vid husrannsakningar på adresser kopplade till mannen beslagtogs narkotikaklassade preparat, en våg och zip-påsar.

Villkorlig dom för tidigare Sundsvallsbo

En tidigare Sundsvallsbo i 30-årsåldern dömdes till villkorlig dom och 50 dagsböter för näringspenningtvätt och ringa narkotikabrott. Polisen beslagtog drygt 200 000 kronor i kontanter från mannens tillfälliga bostad i Sundsvall. Pengarna, som var förvarade i en banankartong inlindade i kläder, ansågs av rätten vara resultatet av brottslig verksamhet.

Böter för 20-åring

Den tredje personen i trion, en man i 20-årsåldern, dömdes till 50 dagsböter för ringa narkotika- och dopningsbrott.

Åklagarens påståenden om penningtvätt delvis ogillade

Åklagaren yrkade på att alla tre skulle dömas för penningtvätt, men rätten fann endast tillräcklig bevisning mot en av de åtalade.

Överklagan möjlig till 17 april

En eventuell överklagan till hovrätten måste ske senast den 17 april.

 

Läs: Domar på nätet

Läs: Förundersökningsprotokoll på nätet

 

Foto: Polisen

Varukorg