Tog springnota på Atmosfär i Malmö - dömd 87 gånger

Tog springnota på Atmosfär i Malmö - dömd 87 gånger

2023-12-29

Springnota på 82 000 kr på Atmosfär i Malmö: Misstänkt för Bedrägeri


En man tidigare dömd för 87 bedrägerier har återigen hamnat i strålkastarljuset efter en incident på restaurang Atmosfär i Malmö. Under juldagen åt han middag med en grupp människor som lämnade restaurangen "Atmosfär" utan att betala en nota på över 82 000 kronor.

Tidigare domar
Den misstänkte mannen har en lång historik av bedrägerier, med sex fängelsedomar sedan tidigare. Han hävdar att det fanns en överenskommelse om betalning via faktura, något som restaurangens ägare förnekar. Resturang Atmosfär har sedan polisanmält händelsen och krävt betalning genom en faktura.

Greps i taxi 
Polisen engagerade sig snabbt i fallet. De lokaliserade och stoppade en taxi som transporterade en del av sällskapet, inklusive mannen och en kvinna i 35-årsåldern, båda greps misstänkta för bedrägeri. Fyra personer, inklusive två barn, befann sig i taxin vid gripandet.

Restaurangen kräver betalning
Trots restaurangens ansträngningar att skicka en faktura och krav om omedelbar betalning, rapporteras det att notan fortfarande är obetald. Ägaren av Atmosfär har uttryckt en önskan att gå vidare och lämna händelsen bakom sig, men bekräftar att anmälan inte kommer att dras tillbaka. En förundersökning om misstänkt bedrägeri pågår. 

 

Läs: Tidigare förundersökningsprotokoll om mannen här

 

Foto: Polisen

Varukorg