Realityprofil åtalad för 20 våldtäkter - döms för två

Realityprofil åtalad för 20 våldtäkter - döms för två

2023-11-23

En känd svensk realityprofil, tidigare deltagare i populära dokusåpan "Robinson", döms till fängelse för våldtäkter. Realityprofilen, i 30-årsåldern, stod åtalad för 20 våldtäkter mot sju kvinnor. Domstolen har nu funnit honom skyldig i två av dessa fall.

I september åtalades tre män för en våldtäktshärva som pågått under flera år i Västerviks kommun.

Trots anklagelserna om omfattande övergrepp, har realityprofilen kontinuerligt nekat till brott. Hans advokat uttrycker klientens besvikelse över domen: "Vi är inte nöjda, eftersom han har varit övertygad om sin oskuld."

Under rättegången framkom det att mannen misstänkts för att ha gett offren droger och sedan utfört våldtäkterna medan de var drogpåverkade, hurvida de påstådda offren ska ha brukat narkotikan av slaget kokain frivilligt eller blivit tvignat i sig kokain har polisen inte utrett. 

Dessa påstådda brott ska ha ägt rum mellan åren 2021 till 2023, på olika platser i Västerviks kommun.

I ett särskilt uppmärksammat fall hotade realityprofilen ett av sina offer med kniv efter övergreppet och varnade henne för att polisanmäla händelsen. Straffet för de två våldtäkterna han döms för är fyra år och sex månader i fängelse, samt ett skadestånd på 315 000 kronor till offren.

Realityprofilens advokat har ännu inte bestämt om domen ska överklagas, men nämner att det är en möjlighet med tanke på hans ihärdiga nekande och påståenden om att alla sexuella handlingar varit frivilliga.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om realityprofilen här

 

Foto: Polisen , TV4

Varukorg