Rättegången i Tovefallet inleds

Rättegången i Tovefallet inleds

2023-03-27

Idag inleddes rättegången mot de två kvinnorna som har åtalats för mordet på 21 åriga Tove i vetlanda. 
De åtalade kvinnorna i Tove fallet begärde stängda dörrar när rättegången startade i Eksjö Tingsrätt, men företrädande för Toves familj motsatte sig begäran. 

Försvarsadvokaterna vill ha stängda dörrar
“Allt sådant som journalister finner stor glädje att rapportera kring är till uppenbar olägenhet för min unga klient som aldrig tidigare lagförts och som inte har någon som helst kriminell identitet," skriver Clea Sangborn, den 20-åriga kvinnans försvarare i sin begäran.

18 årningens försvarare Mikael Svegfors vill heller inte att media och journalister ska få ta upp ljud från förhören ifrån hans klient.

Öppna dörrar inför rättegången
Men under rättegångens första dag meddelade tingsrätten att det kommer att vara öppna dörrar hela rättegången. 
Tingsrätten har funderat på advokat Svegfors begäran om att 18-åringen ska höras utan att 20-åringen är närvarande i rättssalen. Tingsrätten utgår ifrån att förhöret åtminstone ska börja hållas som vanligt. "Skulle en situation uppstå där hon har svårt att uttrycka sig kan vi ta ställning till det igen", säger rättens ordförande

Förväntningarna är spända inför den stundande mordrättegången i fallet med 21-åriga Tove i Vetlanda som inleds idag. 

Den 20-åriga åtalade ska höras på onsdag förmiddag och 18-åringen ska höras på onsdag eftermiddag. 

21-åriga Tove från Vetlanda försvann den 16 oktober 2022 och hittades död 2 November 2022. Misstankarna riktades snabbt mot 2 unga kvinnor som är före detta vänner till 21-åriga Tove. Enligt åtalet ska 21-åriga Tove ha strypts till döds i en av de åtalades lägenhet för att sedan därefter transporteras i 20-åringens bil till ett skogsområde för att bränna upp kroppen.


Läs förundersökningsprotokoll på nätet om 21-åriga Tove i Vetlanda

Foto: Polisen / Privat.

Varukorg