Mordmålet Solberga: 21-åring döms till 15-års fängelse

Mordmålet Solberga: 21-åring döms till 15-års fängelse

2023-07-31

Mordmålet Solberga: 21-åring får 15-års fängelse

Midsommarafton 2022 utspelade sig en chockerande händelse i Solberga, söder om Stockholm, där en man blev dödligt skjuten flera gånger i ett skogsområde. Nu, efter en intensiv utredning och rättegång, döms 21-årige Sam Kusoffsky till 15 års fängelse. Även om ingen har dömts direkt för att ha avlossat de dödliga skotten, befanns Kusoffsky vara skyldig till att ha varit medhjälpare till mordet och grovt vapenbrott.

Spåren leder till Sam Kusoffsky

Spåren av bevis som ledde till Kusoffsky började med vittnesmål från berörda grannar och upptäckten av en speciellt utsedd bil. Dessa kritiska uppgifter pekade polisen mot den unge mannen. Bland bevisen som presenterades under rättegången fanns bilder tagna på morddagen, där Kusoffsky ses hålla i en pistol.

Brottsplatsen

Brottsplatsen, belägen i ett skogsområde nära ett bostadsområde i Solberga, blev ett tragiskt slut för en man i 30-årsåldern. Offret var tidigare kopplat till ett pågående narkotika konflikt och identifierats som en narkotikahandlare. Motivet bakom mordet tros vara kopplat till en konflikt mellan två rivaliserande grupper som verkar i omedelbar närhet. Kusoffskys kriminella bakgrund kom i rampljuset under rättegången och avslöjade hans inblandning i kriminella kretsar. Polisen hittade bevis material på hans beslagtagna mobiltelefon, inklusive bilder som visar honom med vapen som knivar och pistoler. På Snapchat identifierades han av ett smeknamn som vanligtvis förknippas med att begå ett mord, vilket kompletterar de fördömande bevisen mot honom.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om mordet i Solberga

Foto: Polisen

Varukorg