Män döms till 10 års fängelse för mordförsök och rån i Kalmar

Män döms till 10 års fängelse för mordförsök och rån i Kalmar

2024-05-20

Rån och Misshandel i Snurrom

I november förra året rånades en man i 45-årsåldern på sin mobiltelefon, en kickbike och ett par hörlurar. Dagen efter blev mannen svårt misshandlad i en lägenhet i Snurrom, Kalmar. Två män konfronterade honom för att driva in en påstådd skuld.

Grov Misshandel och Knivhugg

Under konfrontationen i lägenheten anklagade männen, som är 22 och 28 år gamla, offret för att vara skyldig dem pengar. När mannen nekade till skulden började de slå och knivhugga honom flera gånger. Offret skadades allvarligt och var inlagd på sjukhus i elva dagar.

Tingsrätten Dömer för Mordförsök och Grovt Rån

Båda gärningsmännen förnekar brott, men tingsrätten i Kalmar anser att de måste ha insett risken för att mannen kunde avlida av sina skador. De döms därför för mordförsök. Vidare döms männen för grovt rån eftersom de under attacken också stal mannens plånbok och ryggsäck. Straffet blir 10 års fängelse för båda männen.

Sammanfattning

Två män har dömts till 10 års fängelse för mordförsök och grovt rån i Kalmar. Händelsen började med ett rån och eskalerade till en våldsam attack där offret knivhöggs och misshandlades allvarligt. Trots att gärningsmännen förnekar brott, fastställde tingsrätten deras skuld och utdömde fängelsestraff.

 

Läs: Domen här

Läs: Förundersökningsprotokollet här

 

Foto: Polisen

Varukorg