Känd Influencer dömd för bokföringsbrott - 140.000 i böter

Känd Influencer dömd för bokföringsbrott - 140.000 i böter

2023-11-24

I en dom som nyligen avkunnats har en välkänd influencer nyligen dömts för bokföringsbrott. Tingsrätten har den 14 november 2023 dömt influencern till en villkorlig dom och böter, efter en omfattande utredning som väckt stor uppmärksamhet.

Influencern stod åtalad för allvarliga brott mot skattelagstiftningen, inklusive bokföringsbrott och grovt bokföringsbrott. Dessa brott framgick ur den förundersökning ledd av Polismyndigheten i Stockholms län och Skattebrottsenheten.

Medverkat i världens mest populära podcasts

Influencern är inte bara känd för stora följarskara på sociala medier, utan också för sitt engagemang som en aktiv motståndare till Redpillrörelsen. Hon har blivit särskilt uppmärksammad för sina medverkanden i flera välkända poddar, däribland den populära amerikanska podcasten "Fresh&Fit", ledd av Myron Gaines, en framträdande gestalt inom Redpillrörelsen.

Dömd för Bokföringsbrott

I domen från tingsrätten framgår det att influencern döms att betala sammanlagt 140 000 kronor. Detta inkluderar 90 000 kronor i böter och ett företagsbot på 50 000 kronor. Åklagarens begäran om näringsförbud avslogs, vilket innebär att influencern fortsatt kan bedriva sin verksamhet.

Oredovisade Inkomster och Bokföringsmissar

Utredningen hade tidigare avslöjat oredovisade inkomster på upp till 880 826 kronor för beskattningsåret 2020. Åklagaren i fallet påpekade även brister i influencerns bokföring, som inte hade dokumenterat affärshändelser på ett korrekt och lagligt sätt. Tingsrätten gick på åklagarens linje och dömdes influencern till villkorlig dom och ett belopp om totalt 140.000kr i böter. 

Läs: Förundersökningsprotokoll om fallet här

 

Foto: Krimfup.se

Varukorg