Åtalet för mord i Kalix: 55-årig man ströp vän till döds

Åtalet för mord i Kalix: 55-årig man ströp vän till döds

2024-01-20

Åtal för Mord i Kalix: 55-årig Man Stryper Vän till Döds

I en händelse i Kalix som urartade har en 55-årig man åtalats för mordet på en jämnårig man, som var den misstänktes före detta vän. Händelsen inträffade under en novembernatt, där offret påträffades avliden i sin bostad. Den misstänkte, som har suttit frihetsberövad sedan gripandet, förnekar brottet, men erkänner till viss del händelseförloppet.

Åklagaren Rickard Finnberg presenterar fallet som ett strypmord, där den åtalade anklagas för att ha använt övervåld. Finnberg uppger att det är tingsrättens uppgift att avgöra om händelsen utgör mord. Vid gripandet hade den åtalade vissa kroppsliga skador, vars ursprung och omständigheter för närvarande inte har offentliggjorts.

Under kvällen före händelsen umgicks de två männen, och enligt Finnberg var de ensamma vid tidpunkten för mordet. Ett bråk ska ha uppstått mellan de två vännerna som sedan eskalerat till det misstänkta mordet. Rättegången kommer att innefatta vittnesmål från sju personer, inklusive en person som var i sällskap med männen tidigare under kvällen.

Efter det misstänkta mordet kontaktade den misstänkte en granne för att be om hjälp. Grannen, som inledde hjärt- och lungräddning, larmade även polis och ambulans. I ett samtal med SOS Alarm framkom det att den misstänkte var upprörd och påstod att offret hade försökt döda honom.

 

Läs: Förundersökningsprotokoll om mordet i Kalix här


Foto: Polisen

Varukorg