19-åring ska ha förberett mord på rappare - åtalas

19-åring ska ha förberett mord på rappare - åtalas

2023-08-15

Under en intensiv vecka i december förra året gjorde 19-åringen allt i sin makt för att försöka lokalisera en känd rappare med anknytning till Dalennätverket. Det påstådda syftet var att döda rapparen. Polisens utredare tog honom dock på bar gärning medan han hanterade det laddade, avsedda vapnet för mordet. 19-åringen nekar till uppsåt att begå mord. Han åtalas nu för sammansvärjning för förberedelse mord och grovt narkotikabrott.

I chattkonversationerna försöker den misstänkte upprepade gånger spåra var rapparen befinner sig. Rapparen sägs ha ett "pris" på sitt huvud, och en person från Farsta ska locka ut offret, en taktik som kallas "goish". Baserat på chattmaterialet är planerna planerade till den 6 december 2022, eller helgen den 9-11 december 2022, med planering som sträcker sig till den 12 december 2022. 

Chattdiskussionerna avslöjar också att "Ghost Worldwide" understryker behovet av att en så kallad "jappning" äger rum, eftersom en rappare påstås ha rappat "grova rader" om en rapparen Einar som sköts ihjäl 2021. 

Läs: Förundersökningsprotokoll här

 

Foto: Polisen

 

Varukorg